Hivos medewerker te gast bij Halve Maan

30 mei, 2011

Volgens Hexspoor is de kans op verbetering van de positie van vrouwen in het Midden-Oosten groter dan ooit en moet deze worden benut. Dat betekent volgens haar dat progressieve vrouwen daar nu moeten steun moeten krijgen uit binnen- en buitenland.

 

 

 

Bekijk de uitzending hier. Het gesprek met Jessie begint na 30 minuten.

 Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

 

De Halve Maan is een wekelijkse talkshow met verschillende opinies uit de moslimgemeenschap. Fouad Sidali, Naema Tahir, Abdoe Khoulani, Funda Müjde, Damon Golriz en Famile Arslan zijn de panelleden. De presentatie is in handen van Naeeda Auranzgeb.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer