Responsive image

Hivos lanceert Eerlijke Bloemengids

4 mei, 2015

Hi-15-03 PFF Bloemengids_LR3In aanloop naar Moederdag op 10 mei, heeft Hivos een Eerlijke Bloemengids samengesteld op basis van een landelijke enquête bij verkooppunten. In deze gids staan winkels die eerlijk en duurzaam geproduceerde bloemen verkopen en deze ook zichtbaar in de winkel aanbieden.

De Eerlijke Bloemengids van de campagne Power of the Fair Trade Flower is voor consumenten die willen kiezen voor een eerlijk product. Hiermee dragen ze bij aan de verbetering van arbeidsomstandigheden van werknemers in de bloemenindustrie in Oost-Afrika en Latijns-Amerika, waar steeds meer bloemen, vooral rozen, vandaan komen.

Ga naar de Eerlijke Bloemengids en vind een verkooppunt bij jou in de buurt!

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer