Hivos in Roze stad Groningen

20 juli, 2011

Hivos was aanwezig op de infomarkt op de Hoge der A om aandacht te vragen voor haar activiteiten op het gebied van homorechten in ontwikkelingslanden. Bezoekers waren ook dit jaar weer enthousiast over ons roze ‘I’m free to be me’ T-shirt, dat leuke reacties en bovendien nieuwe donateurs opleverde.
 

WelkomDie steun voor onze activiteiten op het gebied van homo-emancipatie is zeer welkom, aangezien het niet overal ter wereld vanzelfsprekend is dat je vrij kunt uitkomen voor je seksuele voorkeur. In veel landen zijn andere seksuele, zoals homoseksualiteit en transseksualiteit nog altijd uit den boze is. Zo staat in sommige landen een gevangenisstraf of zelfs de doodstraf op het hebben van een ‘andere’ seksuele voorkeur en zegt president Mugabe van Zimbabwe dat ‘homoseksuelen erger zijn dan honden en varkens’.

Inmiddels staan er op de website van Roze Zaterdag veel leuke foto’s. Sta jij erop?

Foto: Flickr/Marco Raaphorst

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer