Hivos hoofdsponsor van de World Outgames

14 juli, 2009

 

Op zich een aparte combinatie, want wat doet een ontwikkelingsorganisatie op een sport evenement voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders? Toch is het niet zo vreemd, want een belangrijk onderdeel van de World Outgames, is de internationale LGBT mensenrechtenconferentie. De conferentie is van 27 tot 29 juli.

Dankzij de bijdrage van Hivos kunnen 25 LGBT partner organisaties uit ontwikkelingslanden naar Kopenhagen komen om hun werk te presenteren aan en te delen met de 500 deelnemers aan de conferentie. Dit is een belangrijke pijler in het Hivos homo-emancipatieprogramma. Met de deelname aan de conferentie versterken de deelnemende partnerorganisaties hun organisaties, door het opdoen van nieuwe kennis en ideeën voor nieuwe activiteiten in hun landen of op hun werkgebied. Daarnaast organiseert Hivos zelf ook nog vijf workshops met verschillende thema’s om het homo-emancipatieprogramma onder de aandacht van de conferentiegangers te brengen.

Homorechten zijn mensenrechten. Helaas is de realiteit weerbarstiger. Hivos maakt van deze zomer een Roze Zomer om aandacht te vragen voor homo-emancipatie wereldwijd onder het motto: Everybody should be free to celebrate!

 

 

Lees ook