Hivos hoofdsponsor van de World Outgames

14 juli, 2009

 

Op zich een aparte combinatie, want wat doet een ontwikkelingsorganisatie op een sport evenement voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders? Toch is het niet zo vreemd, want een belangrijk onderdeel van de World Outgames, is de internationale LGBT mensenrechtenconferentie. De conferentie is van 27 tot 29 juli.

Dankzij de bijdrage van Hivos kunnen 25 LGBT partner organisaties uit ontwikkelingslanden naar Kopenhagen komen om hun werk te presenteren aan en te delen met de 500 deelnemers aan de conferentie. Dit is een belangrijke pijler in het Hivos homo-emancipatieprogramma. Met de deelname aan de conferentie versterken de deelnemende partnerorganisaties hun organisaties, door het opdoen van nieuwe kennis en ideeën voor nieuwe activiteiten in hun landen of op hun werkgebied. Daarnaast organiseert Hivos zelf ook nog vijf workshops met verschillende thema’s om het homo-emancipatieprogramma onder de aandacht van de conferentiegangers te brengen.

Homorechten zijn mensenrechten. Helaas is de realiteit weerbarstiger. Hivos maakt van deze zomer een Roze Zomer om aandacht te vragen voor homo-emancipatie wereldwijd onder het motto: Everybody should be free to celebrate!

 

 

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer