Hivos hoofdsponsor van de World Outgames

14 juli, 2009

 

Op zich een aparte combinatie, want wat doet een ontwikkelingsorganisatie op een sport evenement voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders? Toch is het niet zo vreemd, want een belangrijk onderdeel van de World Outgames, is de internationale LGBT mensenrechtenconferentie. De conferentie is van 27 tot 29 juli.

Dankzij de bijdrage van Hivos kunnen 25 LGBT partner organisaties uit ontwikkelingslanden naar Kopenhagen komen om hun werk te presenteren aan en te delen met de 500 deelnemers aan de conferentie. Dit is een belangrijke pijler in het Hivos homo-emancipatieprogramma. Met de deelname aan de conferentie versterken de deelnemende partnerorganisaties hun organisaties, door het opdoen van nieuwe kennis en ideeën voor nieuwe activiteiten in hun landen of op hun werkgebied. Daarnaast organiseert Hivos zelf ook nog vijf workshops met verschillende thema’s om het homo-emancipatieprogramma onder de aandacht van de conferentiegangers te brengen.

Homorechten zijn mensenrechten. Helaas is de realiteit weerbarstiger. Hivos maakt van deze zomer een Roze Zomer om aandacht te vragen voor homo-emancipatie wereldwijd onder het motto: Everybody should be free to celebrate!

 

 

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer