Hivos goed vertegenwoordigd op de ETFAM

23 september, 2009

Hivos vierde het veertigjarige jubileum van partner Wereldwinkels die ook vertegenwoordigd was op de beurs. Bij de Hivos-stand gaven medewerkers van Hivos antwoorden op vragen van bezoekers over de activiteiten van de stichting in ontwikkelingslanden. Ook de workshops werden goed bezocht.

Het klimaat was één van de centrale thema’s. In de workshop: Wereldwinkels en Klimaat werd onder meer het verhaal achter de groene fairtrade producten uit de Wereldwinkels verteld. De winnaar van de Klimaatquiz won een Solar rugzak met zonnepaneel. Ook kon de Hivos Klimaat en Energie tentoonstelling op veel belangstelling rekenen.

Meer informatie over het veertigjarige jubileum van Wereldwinkels

Wilt U meer weten over het ETFAM? Lees hier meer

Kijk hier voor meer informatie over het Hivos Klimaatfonds

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer