Responsive image
Foto: Hivos People Unlimited

Hivos gekozen tot strategisch partner

2 februari, 2015

De keuze biedt de kans om samen met het ministerie in te zetten op de beïnvloedingsrol van activisten en hun organisaties wereldwijd. Hun invloed is belangrijker dan ooit nu de bewegingsruimte van maatschappijkritische organisaties in veel landen onder druk staat en  armoede en ongelijkheid ook buiten de lage inkomenslanden oprukt.

Hivos kijkt uit naar een constructief kritisch partnerschap met het ministerie. We trekken gezamenlijk op met respect voor ieders positie en kunnen ook van mening verschillen. In de komende fase is het de  bedoeling om samen met het ministerie tot een overkoepelende gemeenschappelijke doelstelling te komen, in nauw overleg met de landen en organisaties waarmee we samenwerken.

Twee partnerschappenHivos diende samen met de Britse organisaties IIED en Article 19 het voorstel The Citizens Agency Consortium in. Tussen 2016 en 2020 is jaarlijks een richtbedrag van €10 miljoen toegekend aan dit voorstel voor fatsoenlijke arbeidsomstandigheden voor vrouwen, transparantie, duurzaam voedsel en duurzame energie.

Rutgers WPF heeft in alliantie met Hivos, Choice, Dance4Life en drie zuidelijke netwerkorganisaties het voorstel Right Here Right Now ingediend. Deze indiening ontvangt jaarlijks een richtbedrag van €6,9 miljoen voor betere seksuele en reproductieve rechten voor jongeren.

 

Lees ook