Responsive image
Foto: Hivos People Unlimited

Hivos gekozen tot strategisch partner

2 februari, 2015

De keuze biedt de kans om samen met het ministerie in te zetten op de beïnvloedingsrol van activisten en hun organisaties wereldwijd. Hun invloed is belangrijker dan ooit nu de bewegingsruimte van maatschappijkritische organisaties in veel landen onder druk staat en  armoede en ongelijkheid ook buiten de lage inkomenslanden oprukt.

Hivos kijkt uit naar een constructief kritisch partnerschap met het ministerie. We trekken gezamenlijk op met respect voor ieders positie en kunnen ook van mening verschillen. In de komende fase is het de  bedoeling om samen met het ministerie tot een overkoepelende gemeenschappelijke doelstelling te komen, in nauw overleg met de landen en organisaties waarmee we samenwerken.

Twee partnerschappenHivos diende samen met de Britse organisaties IIED en Article 19 het voorstel The Citizens Agency Consortium in. Tussen 2016 en 2020 is jaarlijks een richtbedrag van €10 miljoen toegekend aan dit voorstel voor fatsoenlijke arbeidsomstandigheden voor vrouwen, transparantie, duurzaam voedsel en duurzame energie.

Rutgers WPF heeft in alliantie met Hivos, Choice, Dance4Life en drie zuidelijke netwerkorganisaties het voorstel Right Here Right Now ingediend. Deze indiening ontvangt jaarlijks een richtbedrag van €6,9 miljoen voor betere seksuele en reproductieve rechten voor jongeren.

 

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer