Hivos geen deelnemer PvdA manifestatie

4 januari, 2011

“Het ligt niet op de weg van een ontwikkelingsorganisatie zoals Hivos om aansluiting te zoeken bij een politiek front. Wij richten ons op democratisering, duurzame ontwikkeling en het scheppen van kansen voor mensen in arme landen”, zegt Manuela Monteiro, algemeen directeur van Hivos.

Hivos blijft ondanks bezuinigingen pleiten voor een regeringsbeleid dat aandacht voor mondiale problemen zoals toenemende armoede, fundamentalisme, klimaatverandering en voedsel- en energiezekerheid vertaalt in effectieve internationale samenwerking.

Bij een manifestatie tegen het kabinetsbeleid duikt de vermeende links-rechts tegenstelling al te zeer op. “Die tegenstelling is achterhaald”, aldus Manuela Monteiro.

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer