Hivos en IIED tekenen voor duurzame samenwerking

28 januari, 2014

In de ‘change labs’ moeten specialisten, partners en andere actoren nieuwe oplossingen vinden voor hardnekkige vraagstukken op het gebied van voedsel en energie zoals: hoe krijgen mensen in afgelegen gebieden toegang tot schone en betaalbare energie? Hoe kunnen de voedselketens efficiënter worden ingericht en welke partijen kunnen hierbij een sleutelrol vervullen?

Hivos directeur Edwin Huizing kijkt uit naar de intensieve samenwerking: “Dit is een geweldige kans om samen te zoeken naar innovatieve oplossingen. Onze organisaties vullen elkaar naadloos aan, samen kunnen we krachtiger optreden op de wereldwijde groene agenda".

De deskundigen van Hivos en IIED kennen elkaar al van het kennisprogramma: ‘Small Producer Agency in a Globalized Market’. Camilla Toulmin, directeur van het IIED, was zeer te spreken over deze energieke en productieve kennismaking. “We moeten elkaars kennis benutten voor een haalbaar stappenplan om oneerlijke productie- en voedselpatronen te doorbreken.”

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer