Hivos en de Wereldwinkels maken een groene start!

7 januari, 2010

Fairtrade
Fairtrade staat voor eerlijke handel met respect voor mens, maar ook voor het milieu. Dat is niet voor niets. De producenten in ontwikkelingslanden zijn voor hun levensonderhoud vaak volledig afhankelijk van hun leefomgeving. Het kappen van bossen en de vervuiling van drinkwater hebben dus directe gevolgen voor de producenten en de mensen om hen heen. Daarom belasten de makers en de importeurs tijdens de ontwikkeling en het vervoer van de fairtrade producten het milieu zo min mogelijk.

Samenwerken aan een beter klimaat
Vooral mensen in het Zuiden ervaren de gevolgen van de klimaatverandering. Denk aan overstromingen, tropische stormen of grote droogtes. Juist vanwege deze reden is het extra belangrijk om te zorgen dat de klimaatverandering wordt tegen gegaan en dat de mensen daar zich kunnen beschermen tegen deze extreme weersomstandigheden. Dat kan alleen als we hier en daar samenwerken aan een beter klimaat. Wereldwinkels en Hivos zetten zich hier gezamenlijk voor in.

Maak ook een groene start!
Wil jij je steentje bijdragen? Start 2010 groen door deze groene producten te kopen in de Wereldwinkels. Kijk op www.wereldwinkels.nl voor de dichtstbijzijnde Wereldwinkel bij jou in de buurt! Wil je meer doen voor het klimaat? Kijk dan eens op www.hivosklimaatfonds.nl.

Lees ook