Hivos en de Roze Week

10 juni, 2009

 

In 86 landen op de wereld is homoseksualiteit namelijk nog steeds strafbaar. In 7 landen staat er zelfs nog de doodstraf op. Toch zijn er in deze landen moedige activisten die geen vrede hebben met hun situatie. Zij gaan de strijd aan om hun recht op te eisen, het recht om te mogen zijn wie ze zijn. Hivos is van mening dat iedereen, ongeacht zijn of haar seksuele oriëntatie, de mogelijkheid moet hebben om te kunnen leven op een manier die hij of zij wil. Dit met gelijke toegang tot middelen en welvaart en vrij van discriminatie en vervolging.

 

 

 

Hoewel er al veel positiefs is gebeurd op het gebied van homo-emancipatie is het nog geen ‘gewonnen race’. Hivos heeft een van de grootste programma’s op het gebied van homo-emancipatie wereldwijd. Op Roze Zaterdag en de daar aan voorafgaande Roze Week wil Hivos de noodzaak van homo-emancipatie onder de aandacht brengen van het Nederlandse publiek.

 

 

 

Voor meer informatie: www.hivos.nl/rozeweek

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer