Hivos en CNG bundelen hun krachten

21 september, 2011

Kwaliteiten gecombineerd Hivos heeft decennia lange werkervaring in ontwikkelingslanden, onder meer op het gebied van duurzame energieprojecten. Deze projecten realiseren ontwikkeling door de lokale bevolking toegang te geven tot duurzame energie, zoals groene stroom. Climate Neutral Group begeleidt al meer dan 10 jaar organisaties naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering. De CO2-uitstoot wordt daarbij zoveel mogelijk teruggebracht en de niet te vermijden CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door in duurzame energieprojecten te investeren.  Vanaf nu kan dit laatste ook met het Hivos/ SNV biogas project in Cambodja.

“Deze twee werelden komen nu samen”, zegt Manuela Monteiro, algemeen directeur van Hivos. “Wij hebben ervoor gekozen om niet meer zelf de zakelijke markt te benaderen voor onze projecten, maar een samenwerkingsverband aan te gaan met de marktleider op dit gebied. Iedereen wint.”

 "Climate Neutral Group krijgt via Hivos toegang tot mooie duurzame energieprojecten, die tegelijkertijd aan de strengste internationale voorwaarden voldoen en voor lokale ontwikkeling zorgen. Deze samenwerking is een logische stap " aldus René Toet, algemeen directeur Climate Neutral Group.

Biogasproject Cambodja Het biogasproject in Cambodja is ontwikkeld onder de Gold Standard. Dat wil zeggen volgens de  strengste  internationale voorwaarden en met aantoonbare bijdrage aan lokale ontwikkeling. In dit  project zijn biovergisters ontwikkeld voor huishoudelijk gebruik. Het verbranden  van hout om te koken en voor verlichting is hierdoor niet meer nodig. Lampen  en fornuizen doen het nu op biogas waardoor het inademen van ongezonde  rook wordt voorkomen. Tegelijkertijd geeft het de Cambodjaanse families een besparing op brandstofkosten, vermindert het de werklast van het  verzamelen van, het toch al schaarse, hout en wordt ontbossing tegengegaan. Een aanzienlijke reductie op de uitstoot van broeikasgassen is gerealiseerd  en tegelijkertijd ondervinden de lokale bevolking en de natuur vele  voordelen van dit project.

In de toekomst worden ook andere duurzame energieprojecten van Hivos via Climate Neutral Group aangeboden.

Wil je meer weten over het compenseren van de CO2-uitstoot? Klik dan hier.

 

 

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer