Hivos drinkt fair trade koffie tijdens de Fair Koffie Break

3 november, 2009

Wereldrecord
Het doel van de actie? Koffie is wereldwijd het meest verhandelde landbouwproduct. In tachtig landen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika verbouwen 25 miljoen koffieboeren, meestal kleinschalig, koffie, maar nog steeds werken veel van hen onder de kostprijs. Nu wordt ongeveer een kwart van de koffie in Nederland duurzaam verbouwd en dit kan beter. De Wereldwinkel wil dat consumenten en bedrijven zoveel mogelijk fairtrade koffie schenken, zodat de koffieboeren eerlijk loon naar werken krijgen. Een wereldrecord vestigt de aandacht op dit streven. Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door Hivos.

Elke kop telt
Wil jij ook mee doen? Dat kan nog tot 7 november. Belangrijk, want elke kop fairtrade koffie, thee en sap telt. Op de site www.fairkoffiebreak.nl loopt een automatische koppenteller mee die alle kopjes registreert. Wordt de grens van 120.566 Fair koffie breaks voor 7 november gepasseerd, dan is het wereldrecord in Nederlandse handen. Het huidige wereldrecord werd vorige maand nog gevestigd in Duitsland.

Dus mobiliseer je collega’s, registreer je op de site, drink samen een kop fair trade koffie, stuur een foto van dit moment en draag bij aan een nieuw wereldrecord.

Lees ook