Hivos drinkt fair trade koffie tijdens de Fair Koffie Break

3 november, 2009

Wereldrecord
Het doel van de actie? Koffie is wereldwijd het meest verhandelde landbouwproduct. In tachtig landen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika verbouwen 25 miljoen koffieboeren, meestal kleinschalig, koffie, maar nog steeds werken veel van hen onder de kostprijs. Nu wordt ongeveer een kwart van de koffie in Nederland duurzaam verbouwd en dit kan beter. De Wereldwinkel wil dat consumenten en bedrijven zoveel mogelijk fairtrade koffie schenken, zodat de koffieboeren eerlijk loon naar werken krijgen. Een wereldrecord vestigt de aandacht op dit streven. Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door Hivos.

Elke kop telt
Wil jij ook mee doen? Dat kan nog tot 7 november. Belangrijk, want elke kop fairtrade koffie, thee en sap telt. Op de site www.fairkoffiebreak.nl loopt een automatische koppenteller mee die alle kopjes registreert. Wordt de grens van 120.566 Fair koffie breaks voor 7 november gepasseerd, dan is het wereldrecord in Nederlandse handen. Het huidige wereldrecord werd vorige maand nog gevestigd in Duitsland.

Dus mobiliseer je collega’s, registreer je op de site, drink samen een kop fair trade koffie, stuur een foto van dit moment en draag bij aan een nieuw wereldrecord.

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer