Hivos Cultuurfonds 15 jaar: Met Hivos de Vloer op

1 februari, 2010

De thema’s dit jaar zijn onder meer geïnspireerd op gesprekken met Hivos-medewerkers. In mei wordt bovendien een versie van dit programma in Zuid Afrika gemaakt, met een mix van acteurs uit Nederland en Zuidelijk Afrika. Deze opnames worden onder de naam On Stage uitgezonden tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika.

De overige circa 10 uitzendingen van On Stage worden verspreid over 2010 uitgezonden. Alle uitzendingen van On Stage worden gratis ter beschikking gesteld aan geïnteresseerde TV-omroepen in ontwikkelingslanden. De opnames in Nederland vinden in februari en maart plaats.

Meer info:
>> Human
>> De Vloer Op

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer