Hivos bij het Midzomergracht festival

Vrijdag 15 juni gaat het Midzomergracht festival weer van start: tien dagen lang activiteiten in Utrecht voor meer acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit bij een zo groot mogelijk publiek. Het festival is een feest waar je elkaar ontmoet en waar vooroordelen worden weggenomen. Voor iedereen. Ongeacht leeftijd, gender en seksuele voorkeur. Dit jaar is Hivos voor het eerst partner van het festival.

Hivos werkt mee aan de Out&Proud Filmweek tijdens het festival. Op de openingsavond wordt de winnaar van de Free to be me Award: Evening Shadows vertoond, op zondag 17 juni is er een Hivos bios met de documentaire Out&About en ook tijdens Rooftop Night op 22 juni is Hivos erbij.

Positieve aandacht voor diversiteit

In 72 landen is homoseksualiteit bij wet verboden, in 13 staten staat er zelfs de doodstraf op. Hivos strijdt tegen discriminatie en onderdrukking en werkt aan een wereld waarin alle mensen kunnen leven zoals zij dat het liefst willen.

Daarom steunen we moedige lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en interseksuelen die zich, vaak met gevaar voor eigen leven, inzetten voor gelijke rechten en eerlijke kansen. En stimuleren we positieve aandacht voor diversiteit in Nederland en daarbuiten.

Kijk hier voor het volledige programma van het festival.

Wil je ook bijdragen aan de wereldwijde strijd van Hivos voor rechten van LHBTI’s? Klik dan hier.