Hivos alliantie door naar de volgende subsidieronde

1 april, 2010

Van de 43 aanvragen zijn er 20 gehonoreerd. De trend is dat ontwikkelingsorganisaties in toenemende mate hun eigen inkomsten moeten genereren, bijvoorbeeld door subsidie aan te vragen bij internationale fondsen. Hivos is deze weg van verzelfstandiging al ingeslagen. Daar horen wel risico’s bij. Inkomsten kunnen per jaar gaan fluctueren, waardoor langlopende projecten in gevaar komen.

De leden van de alliantie zijn Hivos, Press Now, Mama Cash en IUCN NL. De vier organisaties werken intensief samen in 31 ontwikkelingslanden en delen één visie: de kern van ontwikkeling ligt in het menselijke vermogen de kwaliteit van het leven te verhogen op basis van eigen keuzes. Gezamenlijk dienden zij 1 december hun programmavoorstel ‘People Unlimited 4.1’ in bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De ‘Hivos Alliantie’, waarvan Hivos penvoerder is, vraagt met People Unlimited 4.1 een totaal bedrag aan van 413 miljoen Euro voor de periode 2011-2015.

People Unlimited
Het programma People Unlimited 4.1 bestaat uit vier samenhangende programma’s met een sterke nadruk op het stimuleren van vrouwenrechten, groen ondernemerschap en actief burgerschap. De alliantie steunt vooral initiatieven van lokale organisaties, netwerken en individuen waarin de actieve, betrokken burger centraal staat.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer