Responsive image

Het Nederlands Film Festival 2017

24 augustus, 2017

Van 20 tot en met 29 september kunnen bezoekers in Utrecht weer genieten van het beste uit de nationale filmcultuur. Hivos is partner van het Nederlands Film Festival, hét festival dat verbanden zoekt tussen de kunst van het bewegend beeld en maatschappelijke urgentie. 

Tijdens NFF 2017 zijn een aantal opvallende Nederlanders gastprogrammeur. Zo ook Valentijn de Hingh: model, mediapersoonlijkheid en o.a. bekend van de documentaire VALENTIJN, waarin haar transitie van jongen naar meisje te zien is. Op haar NFF-avond op 24 september bespreekt zij als Blikverruimer verschillende genderkwesties en hoe deze zich ontwikkelen in maatschappij en media.

Hivos geeft twee keer twee kaartjes weg aan haar donateurs voor het programma met Valentijn de Hingh op 24 september. Interesse? Stuur voor 8 september een mailtje naar donateurs@hivos.nl.

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer