Responsive image

Het licht gaat weer aan!

24 augustus, 2017

Op zondag 24 september is het zover: de nieuwste editie van Mag Het Licht Aan, het festival voor wereldverbeteraars. Hoofdgast is het Nederlandse rap- en hiphopfenomeen Typhoon. Van 12.00 tot 16.15 uur vult hij het Amsterdamse Muziekgebouw aan ’t IJ met zijn belangrijkste inspiratiebronnen.

Het wordt een wervelende zoektocht naar wat menselijkheid nu eigenlijk betekent. Een spannende mix van filosofie, theater, wetenschap, literatuur en muziek. Met onder anderen Wende, Nasrdin Dchar, Adriaan van Dis, Jitske Kramer, Boris van der Ham en woordkunstenaar Manu van Kersbergen als dagvoorzitter. Mag Het Licht Aan is een initiatief van omroep Human, Humanitas, Hivos, Humanistisch Verbond, Universiteit voor Humanistiek en de Humanistische Alliantie.

Typhoon

Hoofdgast Typhoon bracht in 2007 zijn eerste eigen album uit, waarmee hij meteen een aantal prestigieuze prijzen in de wacht sleepte. Na een periode van bezinning en radiostilte kwam in 2014 zijn tweede plaat uit, Lobi da Basi. Opnieuw prijswinnend, en ook buiten de hiphopscene met enthousiasme ontvangen. Tijdens het festival krijgt Typhoon de Van Praagprijs van het Humanistisch Verbond uitgereikt. “Hij stelt kritische vragen zonder in negativiteit of cynisme te vervallen. Typhoon lééft de menselijke waardigheid”, aldus het juryrapport.

Kijk voor meer informatie op de site van het festival. 

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer