Responsive image

Help de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan

31 augustus, 2010

De VN benadrukten eerder deze week dat de ramp in omvang de tsunami van 2004 ver overtreft, hoewel het dodental veel lager is. Hivos is zelf niet actief in het rampgebied. Wel verlenen enkele Alliance 2015 partners van Hivos momenteel noodhulp aan Pakistan. Zij sturen reddingsteams die helpen bij het verschaffen van voedsel, water, medicijnen en onderdak. Zo verstrekken de organisaties onder meer schoon drinkwater, latrines en tenten aan de bevolking.

Help mee
Wil jij de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan helpen? Doneer op gironummer 555 onder vermelding van Noodhulp Pakistan en steun de samenwerkende hulporganisaties (SHO) in Nederland. Of steun onze Alliance2015 partners zoals Concern (zie video).

Alliance2015
De naam Alliance2015 is afgeleid van de Millennium Ontwikkelingsdoelen voor 2015 van de Verenigde Naties. Het Europese netwerk bestaat uit de volgende lidorganisaties: Hivos, Concern (Ierland), Deutche Welthungerhilfe (Duitsland), Ibis (Denemarken), Cesvi (Italië) ACTED (Frankrijk)en People in Need (Tjechië).

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer