Help de slachtoffers aardbeving Haïti. Geef aan 555

19 januari, 2010

Hivos is zelf niet actief in het rampgebied. Wel verlenen vier van de zeven Alliance 2015 partners van Hivos momenteel noodhulp op het eiland dat woensdagochtend 20 januari opnieuw getroffen werd door een naschok van 6.0 op de schaal van Richter.

Schoon drinkwater
Deze organisaties zijn Concern, Welthungerhilfe, ACTED and Cesvi. Zij waren al eerder werkzaam in het gebied. Zowel Concern als Welthungerhilfe hebben reddingsteams gestuurd. Het verschaffen van voedsel, water, medicijnen en onderdak heeft momenteel de hoogste prioriteit. Zo verstrekken de organisaties onder meer schoon drinkwater, latrines en tenten aan de bevolking.

Wil jij helpen de slachtoffers van de aardbeving in Haïti te steunen? Dat kan. Maak een donatie over op gironummer 555 onder vermelding van Aardbeving Haïti

Meer weten over de noodhulp van de Hivos-partners van Alliance 2015? Kijk dan op de website van Alliance2015 voor informatie.

Heb je nog vragen over de hulp van de Alliance 2015- partners van Hivos? Neem dan contact op met Hivos-medewerkster Ria Hulsman. Tel: (+31) 070 – 376 5596 (r.hulsman@hivos.nl)

Meer info:
>> Steun de slachtoffers via de Twitterveiling
>> Lees meer over de gevolgen van de aardbeving op Global Voices Online

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer