Responsive image
Foto: Karlo M. Bermúdez

Goed nieuws: Hivos-donateurs maken vier nieuwe LHBTI-projecten mogelijk!

16 mei, 2019

In onze strijd voor acceptatie en zichtbaarheid van LHBTI’s is de steun van onze donateurs onmisbaar. Trots maken we dan ook bekend dat er vier nieuwe projecten van start gaan die zijn mogelijk gemaakt door supporters van Free to be me. Dank voor jullie steun! Samen werken we aan een wereld waarin alle mensen kunnen leven zoals zij dat willen.

Stronger together: betrek religieuze leiders bij homorechten, inclusie en diversiteit

Vaak speelt religie een negatieve rol in de acceptatie van LHBTI’s. Gelukkig zijn er ook voorbeelden van ruimdenkende religieuze leiders die juist een belangrijke bijdrage leveren aan het doorbreken van stigmatisering en discriminatie. Met dit project verzamelen we die succesverhalen en beschrijven we welke stappen zijn gezet om tot verandering te komen. Door deze successen te delen met LHBTI-activisten en geloofsgemeenschappen over de hele wereld hopen we bij te dragen aan het verminderen van haatspraak, uitsluiting en discriminatie.

Digital LGBTI defenders: noodhulp voor LHBTI’s en hun organisaties die digitaal worden bedreigd

Activisten, journalisten en bloggers die opkomen voor LHBTI-rechten krijgen in veel landen te maken met fysieke én digitale bedreigingen en aanvallen. Met dit project bieden we deze moedige mensen en hun organisaties hulp en bescherming. Bijvoorbeeld door het geven van een digitale veiligheidstraining, het vervangen van apparatuur na een inbraak, of door te helpen bij het voorkomen of verwijderen van virussen en spionagesoftware. Ons hulpaanbod is flexibel en kan direct worden ingezet. Dankzij onze donateurs kunnen we zes homorechtenorganisaties helpen.

Activisten in Oeganda worden getraind in online veiligheid en wetgeving rondom homoseksualiteit.

Elecciones coloridas (‘kleurrijke verkiezingen’): LHBTI-haatspraak tegengaan tijdens de verkiezingen in Guatemala

Bij verkiezingen in Guatemala zijn LHBTI’s in het verleden vaak gebruikt als zondebok. Sommige politici zetten heel bewust aan tot stigmatisering en discriminatie van de LHBTI-gemeenschap in het land om zo aan populariteit te winnen. Deze zomer worden er opnieuw verkiezingen gehouden en dit keer houden we deze politici scherp in de gaten. We monitoren haat zaaiende uitspraken en komen met een weerwoord, ontkrachten fake-news en mobiliseren de LHBTI-gemeenschap om in actie te komen.

Journalists for diversity: respect voor LHBTI’s in Aziatische media

In een aantal landen in Zuidoost Azië neemt vooral op lokaal niveau discriminatie en criminalisering van LHBTI’s toe. Dat begint vaak met bestuurders en politici die zich openlijk negatief uiten. Hun boodschap wordt door homofobe en sensatiebeluste berichtgeving in lokale media versterkt. Dit project is erop gericht om die negatieve trend te doorbreken. We gaan in gesprek met journalisten, delen kennis en weerleggen vooroordelen over LHBTI’s. Ook zorgen we ervoor dat lokale LBHTI-organisaties zich bewust zijn van de kracht van media zodat zij ze juist kunnen gebruiken (of betrekken) in hun strijd tegen discriminatie.

Vind je ook dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn? Steun onze strijd voor LHBTI-rechten!

Doneer nu

Lees ook

 • Blijf met ons dromen

  21/05/2019

  Dagelijks verdwijnen er grote gebieden regenwoud. De inheemse bewoners van de Amazone in Zuid-Amerika vechten voor het behoud van hun leefgebied. Dit is niet alleen belangrijk voor hen, maar voor ons allemaal. Want als we de Amazone verliezen, verliezen we de strijd tegen klimaatverandering.

  Lees meer

 • Hoe we in vijf Afrikaanse steden de positie van LHBTI’s gaan verbeteren

  14/05/2019

  Monica Tabengwa is een bevlogen voorvechter van LHBTI-rechten. Bij Hivos werkt ze aan een nieuw initiatief om de positie van LHBTI’s in vijf grote Afrikaanse steden te verbeteren.

  Lees meer

 • We werken al 15 jaar aan Stop Kinderarbeid

  08/05/2019

  Stop Kinderarbeid, een programma dat wordt gecoördineerd door Hivos, viert een bijzondere mijlpaal: samen met onze partners werken we al vijftien jaar aan het stoppen en voorkomen van kinderarbeid.

  Lees meer