Beeld2

Dit doet Hivos

Hivos strijdt tegen discriminatie en onderdrukking en werkt aan een wereld waarin alle mensen kunnen leven zoals zij dat het liefst willen. Dat doen we door het steunen van moedige lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders die zich, vaak met gevaar voor eigen leven, inzetten voor gelijke rechten en eerlijke kansen. Zoals Gigi Louisa, LHBT-activist in Kenia.

Gelijke rechten

Homorechtenorganisaties krijgen financiële en juridische steun om slachtoffers van discriminatie bij te staan en om gelijke wetgeving desnoods via de rechter af te dwingen.

Eerlijke kansen

Wetgeving is één ding, politiek en publieke opinie zijn iets anders. Hivos stimuleert ook non-usual suspects in bijvoorbeeld Kenia en Honduras om openlijk naast LHBT’s gaan staan, zoals religieuze leiders, CEO’s van bedrijven en publieke persoonlijkheden.

Toegang tot gezondheidszorg

Hivos was in 1991 de eerste Nederlandse organisatie die hiv koppelde aan mensenrechten, zoals het recht op informatie, goede zorg en zelfbeschikking. We weten hoe je de omgeving van mensen met hiv kunt beïnvloeden, bouwend op de kracht van lokale mensen. Dat is een heel sterke formule, waarmee je de wereld echt beter kunt maken.

Doneer nu en ontvang de bandana