Georgina Kwakye presenteert My Roots, My Inspiration

14 januari, 2011

Actrice/presentatrice Georgina Kwakye, zelf van Ghanese afkomst en oprichtster van stichting Ghanasi, presenteert de avond. Stichting Ghanasi richt zich op het verbeteren van gezondheidszorg en educatie in Ghana. Georgina stelt diverse personen aan je voor die vertellen wat ze doen en wat hun drijfveren zijn. Zo heeft Peggy Bouva het bedrijf Community & Knowledge opgericht om kennisspellen op de markt te brengen voor behoud van cultureel erfgoed van de Surinaamse gemeenschap. Dina El Filali heeft voor de stichting Kantara veldonderzoek gedaan in Marokko naar duurzaam waterbeheer, omdat Marokko grote problemen kent op het gebied van klimaatverandering.

Pakhuis De Zwijger
Na deze inspirerende verhalen volgt een debat en wordt de avond afgesloten met een drankje. De bijeenkomst vindt plaats in Pakhuis De Zwijger, van 19:00 tot 22:30 uur. Entree is gratis, inclusief koffie/thee bij binnenkomst en een consumptiebon. Gelieve je vooraf aan te melden via info@cosnoordholland.nl.

My Roots, My Inspiration wordt georganiseerd door COS Noord-Holland, in het kader van We Share. We Share is een internationale campagne met het doel om jong volwassen migranten meer te betrekken bij duurzame ontwikkeling in hun land van herkomst. We Share is een gezamenlijk initiatief van Hivos en IntEnt en richt zich op de landen Marokko, Ghana, Turkije, Ethiopië en Suriname.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer