Geef je op voor de derde editie van het EVS Studentensymposium

5 november, 2009

 

Masterclasses
Ondanks dat de financiële crisis in het Westen is veroorzaakt, zijn het de armste landen die het hardst door de crisis worden getroffen. Dit heeft grote gevolgen voor deze landen die afzonderlijk worden behandeld in verschillende masterclasses tijdens het symposium. In iedere masterclass komt een deskundige – dit zijn vertegenwoordigers van onder meer Hivos, ICCO en FMO- aan het woord die inhoudelijk dieper op één van deze gevolgen ingaan.

Gevolgen voor vrouwen
Zo krijgen de gevolgen van de kredietcrisis voor vrouwen in ontwikkelingslanden aandacht in de workshop "The Financial Crisis: Do Women Pay the Price?" Josefa Francisco van het Women and Gender Institute aan het Miriam College (de Filippijnen) en coördinator van Hivos-partner Development Alternatives with Women for a New Era (DAWN) – een denktank van vrouwelijke onderzoekers en mensenrechtenpleitbezorgers in het Zuiden – zal in deze workshop als expert aanwezig zijn.

 

Interesse?
Spreekt jou dit aan en ben jij student of Young Professional? Wil jij meer leren over de gevolgen van de financiële crisis voor deze ontwikkelingslanden? Geïnteresseerd in de impact van de kredietcrisis op buitenlandse investeringen, fragiele staten, de Millenniumdoelen, en de toekomstige rol van de Wereldbank en het IMF? Kom dan naar het EVS Studenten Symposium!

 

Aanmelden
Kies een masterclass, volg een college van één van de vele experts en doe aanbevelingen aan de Nederlandse politiek. Aanmelden? Schrijf je nu in op www.evertvermeer.nl

Tijd: 10.00 -18.00
Datum: Zaterdag  the 28 november 2009
Plaats: Universteit van Amsterdam (Oudemanhuispoort 4-6, Amsterdam)
Prijs: 10 Euro (incl. lunch en drankjes)
Wie: Studenten en Young Professionals

Lees ook