Geef je op voor de derde editie van het EVS Studentensymposium

5 november, 2009

 

Masterclasses
Ondanks dat de financiële crisis in het Westen is veroorzaakt, zijn het de armste landen die het hardst door de crisis worden getroffen. Dit heeft grote gevolgen voor deze landen die afzonderlijk worden behandeld in verschillende masterclasses tijdens het symposium. In iedere masterclass komt een deskundige – dit zijn vertegenwoordigers van onder meer Hivos, ICCO en FMO- aan het woord die inhoudelijk dieper op één van deze gevolgen ingaan.

Gevolgen voor vrouwen
Zo krijgen de gevolgen van de kredietcrisis voor vrouwen in ontwikkelingslanden aandacht in de workshop "The Financial Crisis: Do Women Pay the Price?" Josefa Francisco van het Women and Gender Institute aan het Miriam College (de Filippijnen) en coördinator van Hivos-partner Development Alternatives with Women for a New Era (DAWN) – een denktank van vrouwelijke onderzoekers en mensenrechtenpleitbezorgers in het Zuiden – zal in deze workshop als expert aanwezig zijn.

 

Interesse?
Spreekt jou dit aan en ben jij student of Young Professional? Wil jij meer leren over de gevolgen van de financiële crisis voor deze ontwikkelingslanden? Geïnteresseerd in de impact van de kredietcrisis op buitenlandse investeringen, fragiele staten, de Millenniumdoelen, en de toekomstige rol van de Wereldbank en het IMF? Kom dan naar het EVS Studenten Symposium!

 

Aanmelden
Kies een masterclass, volg een college van één van de vele experts en doe aanbevelingen aan de Nederlandse politiek. Aanmelden? Schrijf je nu in op www.evertvermeer.nl

Tijd: 10.00 -18.00
Datum: Zaterdag  the 28 november 2009
Plaats: Universteit van Amsterdam (Oudemanhuispoort 4-6, Amsterdam)
Prijs: 10 Euro (incl. lunch en drankjes)
Wie: Studenten en Young Professionals

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer