Geef je op voor de derde editie van het EVS Studentensymposium

5 november, 2009

 

Masterclasses
Ondanks dat de financiële crisis in het Westen is veroorzaakt, zijn het de armste landen die het hardst door de crisis worden getroffen. Dit heeft grote gevolgen voor deze landen die afzonderlijk worden behandeld in verschillende masterclasses tijdens het symposium. In iedere masterclass komt een deskundige – dit zijn vertegenwoordigers van onder meer Hivos, ICCO en FMO- aan het woord die inhoudelijk dieper op één van deze gevolgen ingaan.

Gevolgen voor vrouwen
Zo krijgen de gevolgen van de kredietcrisis voor vrouwen in ontwikkelingslanden aandacht in de workshop "The Financial Crisis: Do Women Pay the Price?" Josefa Francisco van het Women and Gender Institute aan het Miriam College (de Filippijnen) en coördinator van Hivos-partner Development Alternatives with Women for a New Era (DAWN) – een denktank van vrouwelijke onderzoekers en mensenrechtenpleitbezorgers in het Zuiden – zal in deze workshop als expert aanwezig zijn.

 

Interesse?
Spreekt jou dit aan en ben jij student of Young Professional? Wil jij meer leren over de gevolgen van de financiële crisis voor deze ontwikkelingslanden? Geïnteresseerd in de impact van de kredietcrisis op buitenlandse investeringen, fragiele staten, de Millenniumdoelen, en de toekomstige rol van de Wereldbank en het IMF? Kom dan naar het EVS Studenten Symposium!

 

Aanmelden
Kies een masterclass, volg een college van één van de vele experts en doe aanbevelingen aan de Nederlandse politiek. Aanmelden? Schrijf je nu in op www.evertvermeer.nl

Tijd: 10.00 -18.00
Datum: Zaterdag  the 28 november 2009
Plaats: Universteit van Amsterdam (Oudemanhuispoort 4-6, Amsterdam)
Prijs: 10 Euro (incl. lunch en drankjes)
Wie: Studenten en Young Professionals

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer