Game studenten versus het energieprobleem

18 januari, 2012

In het kader van de campagne ‘Seduction Project’ werkte Hivos de  afgelopen maanden nauw samen met studenten Applied Game Design van de  Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Zij hebben de principes die gamen  verslavend maken los gelaten op het energieprobleem. Dit heeft geleid  tot het prototype van de Light Gun. Bekijk het filmpje hieronder en zie hoe het pistool werkt! 

Wil je de voortgang van de gamedesigners volgen, van brainstorm tot prototype? Kijk dan hier voor meer informatie over de Light Gun.

 

 

 

Bekijk hier het eerste werkende prototype

 

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer