Future farming: vandaag plattelandsjeugd, morgen boeren?

4 mei, 2012

Hivos en IIED nodigen je graag uit voor deze uitdagende seminar over de perspectieven voor plattelandsjeugd en kleinschalige agrarische ondernemingen in een tijd van snelle verandering van plattelandsgebieden. Academici, beleidsmakers en mensen uit de agrarische sector zullen discussiëren over de toekomstperspectieven van kleine boeren en de algehele toekomst van de agrarische sector ten tijde van stijgende werkloosheid, voedseltekorten en afnemend enthousiasme voor de agrarische sector onder jonge mensen.

Sprekers

Felicity Proctor (UK): consultant en hoofd-auteur van Hivos/IIED research paper Small-scale farming and youth in an era of rapid rural change.

Xiaobing Wang (Chinese Academy of Social Science, China): co-auteur van Hivos/IIED research paper Small-scale Chinese farmers in the face of modernisation and globalisation

Philippe Remy (Italië): West and Central Africa Division, International Fund for Agricultural Development (IFAD)

George Dixon Fernandez (Belgie): International Movement of Catholic Agricultural and Rural Youth (MIJARC)

Presentator:  Carol Gribnau (Nederland): Hivos

Deze ‘provocatie’ is de zesde editie van een reizende serie van provocaties in het kader van het IIED/Hivos Kennisprogramma Small Producer Agency in Globalised Markets. In deflyer staan meer details: » Download PDF "Hivos-IIED provocation 24 May 2012.pdf" (392.20 kB)

U kunt zich registreren door een mailtje te sturen naar info@hivos.net. Online deelnemen is ook mogelijk: in samenwerking met One World Media wordt het seminar uitgezonden in een live video stream op de website van het IIED. Kijkers kunnen tijdens het (Engelstalige) debat hun mening delen en vragen stellen.

DATUM: 24 MEI 2012, 09.00-12.00 CET

LOCATIE: IDAZAAL, DEN HAAG

REGISTRATIE: info@hivos.net

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer