Free to be me

29 juli, 2014

Het lijkt zo vanzelfsprekend om jezelf te zijn. Toch is dat het niet wanneer je lesbisch, homo, bi, transgender of interseksueel (LHBTI) bent. In Nederland, maar vooral daarbuiten is uit de kast komen levensgevaarlijk. Hivos was één van de eerste organisaties die zich inzette voor de rechten van LGBTI’s. Bijvoorbeeld in samenwerking met advocaten, activisten, kunstenaars en filmmakers.

 

Met een gift steun je dappere activisten die strijden voor acceptatie van LHBTI’s in hun land. Doneer 15 euro of meer als je het liefdesslot wilt ontvangen.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer