Flitsexpo Zuid-Afrikaanse grafici

15 oktober, 2009

Abe Mathabe en Lucas Nkgweng zijn vanaf 21 september als artists in residence werkzaam bij het Amsterdams Grafisch Atelier. In het AGA experimenteren beide artiesten met andere grafische technieken als Lithografie.

Zij zijn verbonden aan de Artist Proof Studio in Johannesburg. Dit is een instelling die jongeren uit de township opleidt en technische faciliteiten biedt aan beeldende kunstenaars. Bovendien vindt dit uitwisselingsproject plaats in nauwe samenwerking met Galerie-23 in Amsterdam.

Voor meer info en afbeeldingen zie: www.amsterdamsgrafischatelier.nl, www.galerie23.nl, http://www.artistproofstudio.org.za/ en http://www.hivos.nl/

Opening: zondag 18 oktober 16:00 uur ( tot 25 oktober 2009)
Galerie 23 (galerie voor hedendaagse Afrikaanse kunst)
KNSM-laan 307-309
Amsterdam

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer