Responsive image

Finale Social Innovation Award

10 februari, 2015

FinaleVan de twintig halve finalisten mochten er uiteindelijk zes finalisten naar de finale in Amsterdam. Drie voor de categorie prototypen: Social Innovation Acadamy (Oeganda), Lensational (Hong Kong) en Open Solidarity App (Indonesië). En drie voor de scaling-up categorie: Urine for Wealth (Malawi), Conserving ecosystems to increase community resilience (Sri Lanka) en Organic sack gardening (Bangladesh).

Bonnie Chui was de winnares van de avond. Haar fotografieproject Lensational kon de jury bekoren vanwege de simpele, moderne en haalbare benadering om achtergestelde vrouwen in Pakistan hun verhaal te laten vertellen met eigen camera’s. De jury was onder de indruk van sociaal onderneemster Bonnie die – met haar 22 jaar – diverse partijen achter haar project weet te scharen.

Jury voorzitter Manuela Monteiro legde in Pakhuis de Zwijger uit dat de projecten in de categorie scaling-up niet de gewenste impact zouden hebben als ze nu grootschalig worden uitgerold. Wel won Shaikh Tanveer Hossein een coachingstraject van 7,500€ met zijn project Organic Sack Gardening, speciale zakken voor het kweken van groente in Bangladesh.

Bekijk de beelden van de finale in Pakhuis de Zwijger.

Lees ook