Responsive image

Finale Social Innovation Award

10 februari, 2015

FinaleVan de twintig halve finalisten mochten er uiteindelijk zes finalisten naar de finale in Amsterdam. Drie voor de categorie prototypen: Social Innovation Acadamy (Oeganda), Lensational (Hong Kong) en Open Solidarity App (Indonesië). En drie voor de scaling-up categorie: Urine for Wealth (Malawi), Conserving ecosystems to increase community resilience (Sri Lanka) en Organic sack gardening (Bangladesh).

Bonnie Chui was de winnares van de avond. Haar fotografieproject Lensational kon de jury bekoren vanwege de simpele, moderne en haalbare benadering om achtergestelde vrouwen in Pakistan hun verhaal te laten vertellen met eigen camera’s. De jury was onder de indruk van sociaal onderneemster Bonnie die – met haar 22 jaar – diverse partijen achter haar project weet te scharen.

Jury voorzitter Manuela Monteiro legde in Pakhuis de Zwijger uit dat de projecten in de categorie scaling-up niet de gewenste impact zouden hebben als ze nu grootschalig worden uitgerold. Wel won Shaikh Tanveer Hossein een coachingstraject van 7,500€ met zijn project Organic Sack Gardening, speciale zakken voor het kweken van groente in Bangladesh.

Bekijk de beelden van de finale in Pakhuis de Zwijger.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer