Fauna in La Paz

3 november, 2009

Wat kom je voor dieren tegen in de steenwoestijn van La Paz? Honden! Duizenden, die je grofweg kunt indelen in schoot- en straathonden. Vanwege de krappe behuizing en het gebrek aan groen, is het type poedel en cocker spaniel erg populair in de eerste categorie. Voor dit soort hondjes is er een heel assortiment aan broekjes en truitjes te koop. Menig schoothondje aan de lijn loopt dan ook in een pakje.

Lees verder

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer