Expeditie Sumba: verkenning

7 december, 2011

Ik wil mee! Wat moet ik doen?De wedstijd voor het eerste ticket vindt plaats op Facebook. Laat in een videootje van max 25 seconden jouw ultieme expeditieskill zien. Trommel vervolgens zoveel mogelijk vrienden op om jouw video te liken. Deze quest duurt t/m 27 december 23:59. Zit je bij de top 3 met de meeste likes? Dan mag jij ons op originele wijze laten zien waarom jij de verkenner bent die wij zoeken. Daaruit volgt in de eerste week van januari de winnaar! Ter inspiratie vind je hier een aantal expeditieskills. Heb je je fimpje af? Upload hem hier.

Sumba in IndonesiëWat is er eigenlijk zo bijzonder aan Sumba? Zie je die donkere vlek op Google earth? Daar ligt het eiland Sumba, één van de armste gebieden van Indonesië. Bijna niemand heeft elektriciteit waardoor er op het  eiland na 18:00 uur nauwelijks licht meer brand en het pikdonker is. Doordat de meeste Sumbanezen geen toegang hebben tot energie, is het voor hen moeilijk om zich economisch te ontwikkelen.

Ambitie: 100% duurzame energie op SumbaPrachtige watervallen, een lekkere zeebries en VEEL zon: klinkt als een perfect vakantie-eiland toch? Ja, maar het zijn ook essentiële elementen voor de opwekking van duurzame energie. Ontwikkelingsorganisatie Hivos wil Sumba de komende tien jaar voorzien van 100% duurzame energie.

Lees ook