Ervaar Ghana genomineerd als Beste Reisgids 2009

5 januari, 2010

Ga naar Ghana
Het project ‘Ga naar Ghana’ is opgezet door het echtpaar Eva van Dijk en reisjournalist Gerard van Heusden. Twee bevlogen liefhebbers van het Afrikaanse land Ghana. Zij zijn onder meer verantwoordelijk voor de reis- en cultuurgids ‘Ervaar Ghana’.

Deze duurzame reisgids beschrijft ‘eerlijke vakantiebestemmingen’ ( ecobestemming) in Ghana en is samengesteld door reisjournalisten, antropologen en lokale mensen. Ook de opbrengst van deze toeristische projecten gaat naar de lokale bevolking. Het doel? Een prettige vakantie voor de toerist, maar vooral economisch verantwoord voordeel voor de plattelandsbevolking van Ghana, zonder dat het milieu door de toeristen wordt aangetast.

Vakantiebeurs 2010
Ghana is als ecobestemming 2010 ook aanwezig op de Vakantiebeurs 2010. Dit jaarlijkse evenement vindt plaats van 13 tot en met 17 januari 2010 in de Utrechtse Jaarbeurs. De reis- en cultuurgids is daar verkrijgbaar op de wereldmarkt met eerlijke producten op de vakantiebeurs

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer