Ervaar Ghana genomineerd als Beste Reisgids 2009

5 januari, 2010

Ga naar Ghana
Het project ‘Ga naar Ghana’ is opgezet door het echtpaar Eva van Dijk en reisjournalist Gerard van Heusden. Twee bevlogen liefhebbers van het Afrikaanse land Ghana. Zij zijn onder meer verantwoordelijk voor de reis- en cultuurgids ‘Ervaar Ghana’.

Deze duurzame reisgids beschrijft ‘eerlijke vakantiebestemmingen’ ( ecobestemming) in Ghana en is samengesteld door reisjournalisten, antropologen en lokale mensen. Ook de opbrengst van deze toeristische projecten gaat naar de lokale bevolking. Het doel? Een prettige vakantie voor de toerist, maar vooral economisch verantwoord voordeel voor de plattelandsbevolking van Ghana, zonder dat het milieu door de toeristen wordt aangetast.

Vakantiebeurs 2010
Ghana is als ecobestemming 2010 ook aanwezig op de Vakantiebeurs 2010. Dit jaarlijkse evenement vindt plaats van 13 tot en met 17 januari 2010 in de Utrechtse Jaarbeurs. De reis- en cultuurgids is daar verkrijgbaar op de wereldmarkt met eerlijke producten op de vakantiebeurs

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer