EnergyBeatr: nieuw online spel over energieverbruik

21 maart, 2012

In het spel zit de speler vast in een vieze en verspillende stad. Door deel te nemen aan verschillende spellen en quizzes brengt de speler het energieverbruik van de stad omlaag. Zo moet hij zijn afval scheiden, ongebruikte opladers uit het stopcontact trekken en gloeilampen vervangen met spaarlampen.

Duurzame reis naar Parijs Onder de deelnemers van EnergyBeatr verloot Upact een duurzame reis naar Parijs voor twee personen. Upact is een not for profit organisatie die zich inzet voor duurzame vrede. Zij ontwikkelde EnergyBeatr in samenwerking met Hivos.

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer