Energie besparen met alleen een rol tape?

3 november, 2011

De proef met de lift is onderdeel van een reeks experimenten onder de naam ‘Seduction Project, by Hivos’. Hiermee onderzoekt Hivos hoe slimme kleine ingrepen ongemerkt energiebesparing kunnen uitlokken. Alle resultaten delen we op www.seductionproject.nl en facebook.com/seductionproject.

 

 

GamenBinnen het Seduction Project laat een team studenten Game Design van de Hogeschool  voor de Kunsten Utrecht de principes die gamen verslavend maken los op het energieprobleem. Ze doen online verslag van hun voortgang en laten hun eerste proeven en concepten zien. Op seductionproject.nl en op Facebook voegt Hivos het komende half jaar steeds nieuwe experimenten en inspiratiebronnen toe.
 
Veel van ons energieverbruik is overbodig. Alle CO2 die wij hier uitstoten door ons verbruik zorgt voor klimaatverandering die de kans verhoogt op droogtes, overstromingen en onvoorspelbare weerpatronen, waar vooral mensen in ontwikkelingslanden de dupe van zijn. 
 
Met de resultaten van het Seduction Project wil Hivos beslissers op alle niveaus, van consument tot CEO, aansteken om onze slimste ideeën over te nemen. Ons introductiefilmpje geeft in het kort de essentie weer.

Lees ook