Electrosmog: Internationaal Festival voor Duurzame Immobiliteit

16 maart, 2010

Tijdens het festival komen planners, denkers, doeners en kunstenaars virtueel bij elkaar. Zij debatteren over de vraag of nieuwe media helpen om iets te doen aan de voortdurende groei van mobiliteit.

Regionale grenzen

Voor het festival reist niemand voorbij de eigen regionale grenzen, alle internationale uitwisselingen komen via online verbindingen tot stand. Bovendien is het hele festival via live streams op internet te volgen. Het online publiek kan actief bijdragen door commentaar te leveren en te stemmen voor binnenkomende voorstellen van anderen.

Meer info

ElectroSmog

De Balie

Première Film Electrosmog

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer