Een jaar op een mensenleven

14 maart, 2013

Doe meeDe initiatiefnemers van het #FREEBASSEL project roepen iedereen op om mee te doen met de acties of om zelf een activiteit te organiseren zodat een luid wereldwijd protest klinkt voor de vrijlating van Bassel. Wil jij een  #FREEBASSEL t-shirt ontwerpen of dragen? #FREEBASSEL software lanceren of  posters verspreiden? Laat je inspireren en kondig je acties aan op freebassel.org.

Strijden voor een vrij internetBassel Khartabil is één van de mensen achter de schermen van internetprogramma’s die overal ter  wereld dagelijks worden gebruikt. Hij is oprichter van het door Hivos ondersteunde Aikilab, vrijplaats voor technologie, creativiteit en innovatie in  Damascus. Khartabil werd een jaar geleden aangehouden tijdens een golf van arrestaties in het Mazzeh-district van Damascus. Hij zit zonder enige vorm van proces of aanklacht vast in de gevangenis Adra in het noordoosten van Damascus.

Strijden voor vrijheidTerwijl het uitzichtloze geweld in Syrië doorgaat wordt Bassel gemist door zijn vrienden en familie. Net als vele andere Syrische families strijden zij dagelijks voor vrijheid. Uit een periodiek rapport van de Verenigde Naties van deze week blijkt dat tijdens de Syrische burgeroorlog zeker 70.000 mensen zijn gedood.  De VN schat dat er nu 150.000 mensen gevangen zitten in Syrië.

 

Lees ook