Dwergjes kijken, binnenvissen en bordercrossen met Metropolis

29 juni, 2011

Correspondente Jasmin bezoekt het meest bijzondere pretpark van China: het Kingdom of the Little People, ook wel bekend als het Dwergenpretpark. Hier vermaken inmiddels meer dan honderd kleine mensen de bezoekers met zang, dans en andere truukjes. We krijgen een exclusief kijkje achter de schermen, waar ze met z’n allen in een sprookjesachtig dorp wonen.

Veiligste plek in BagdadOok gaat Metropolis een dagje uit met Ameen en zijn vrienden in de dierentuin van Bagdad, een van de veiligste plekken van de stad. En correspondente Zitla doet mee aan de ‘illegal border cross experience’, waarbij toeristen kunnen ervaren hoe het voelt om als Mexicaan illegaal de Verenigde Staten binnen te dringen.

Een opmerkelijke vrijetijdsbesteding voor een druilerige dag in Nederland vond Metropolis in Reuver. Daar gaan Chris en Joke een middagje indoor vissen. Kosten: 11 euro. Daarvoor worden er drie forellen voor je uitgezet die je binnen drie uur mag vangen.

Mis het niet! Donderdag 30 juni om 21.00 uur op Nederland 3.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer