ENG
 


 

Resultaten in beeld

Cameraman

Alles over het werk en de behaalde resultaten van Hivos partners in zes minidocumentaires.

 

Kies hieronder het thema waarover je een minidocumentaire wilt bekijken.

Voor andere verhalen van Hivos partners, zie ons YouTube kanaal
Foto: Eldad Mark

 

Hivos en ICT&Media

Bij ontwikkelingswerk denken de meeste mensen niet direct aan ICT en media. Hivos partners laten echter zien dat met nieuwe technologie├źn gezorgd kan worden voor een verantwoordelijkere en transparantere overheid, snelle hulp bij rampen en meer inspraak van burgers. In deze korte documentaire wordt duidelijk wat zij doen en waarom hun werk zo belangrijk is.


 

Hivos en homorechten

Voor Hivos zijn de rechten van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders wezenlijk verbonden met vrijheid, zelfbeschikking, gelijke kansen en mogelijkheden. Hun rechten worden in veel landen echter volstrekt genegeerd. Hivos partners werken om dit te veranderen. In deze korte documentaire wordt duidelijk wat zij doen en waarom hun werk zo belangrijk is.


 

Hivos en vrouwenrechten

De meeste vrouwen en meisjes hebben nog steeds minder kans op een goede opleiding, een vast inkomen en een stem in de maatschappij dan mannen. Wat dat betreft is er wat Hivos partners betreft nog een wereld te winnen. In deze korte documentaire wordt duidelijk wat zij doen en waarom hun werk zo belangrijk is.


 

Hivos en mensenrechten

Hivos ondersteunt activisten en maatschappelijke organisaties die zich onder de moeilijkste omstandigheden inzetten voor mensenrechten in ontwikkelingslanden. In deze korte documentaire wordt duidelijk wat zij doen en waarom hun werk zo belangrijk is.


 

Hivos en duurzame productie

Duurzaam produceren gaat over meer dan alleen het milieu. Hivos partners werken samen met arme en gemarginaliseerde mensen in ontwikkelingslanden om de manier waarop zij produceren socialer, economisch rendabeler en milieuvriendelijker te maken. In deze korte documentaire wordt duidelijk hoe zij dat doen en waarom hun werk zo belangrijk is.


 

Hivos en hiv/aids

Om hiv/aids te bestrijden richt Hivos zich op het bevorderen van seksuele zelfbeschikking en het informeren van mensen. Zo worden nieuwe besmettingen voorkomen. Daarnaast houden Hivos partners overheden verantwoordelijk voor de behandeling van en zorg voor pati├źnten. In deze korte documentaire wordt duidelijk wat onze partners precies doen en waarom hun werk zo belangrijk is.


 

partner in focus
REDCAMIF
Onderzoekt de impact van microfinanci...
 
METROPOLIS