Draag bij aan een nieuw wereldrecord in je koffiepauze

28 oktober, 2009

Elke kop telt
Elke kop fairtrade koffie, thee en sap telt, want op deze site loopt een automatische koppenteller mee. Wordt de grens van 120.566 Fair koffie breaks voor 7 november gepasseerd, dan is het wereldrecord in Nederlandse handen. Het huidige wereldrecord werd vorige maand nog gevestigd in Duitsland.

Deelname Hivos
De Wereldwinkel brengt de Fair koffie break campagne bij consumenten onder de aandacht in de winkels, maar ook via berichten op sociale netwerken als Hyves, Twitter, Facebook en LinkedIn. Daarnaast heeft een groot aantal bedrijven, overheden en organisaties als Hivos inmiddels toegezegd de Fair koffie breaks van medewerkers aan te melden tijdens de Fair Trade Week.

Wereldrecord
Koffie is wereldwijd het meest verhandelde landbouwproduct. In tachtig landen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika verbouwen 25 miljoen koffieboeren, meestal kleinschalig, koffie. Nog steeds werken veel van hen onder de kostprijs. Nu wordt ongeveer een kwart van de koffie in Nederland duurzaam verbouwd en dit kan beter. De Wereldwinkel wil dat consumenten en bedrijven zoveel mogelijk fairtrade koffie schenken, zodat de koffieboeren eerlijk loon naar werken krijgen. Een wereldrecord vestigt de aandacht op dit streven.

Fairtrade
De Wereldwinkel is een fairtrade cadeauwinkel. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 12.500 vrijwilligers in bijna 400 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan.

Kijk voor een overzicht van de verkooppunten, informatie en de tussenstand op www.fairkoffiebreak.nl.

Lees meer over de Wereldwinkels

Lees ook