Beeld2

Ja, ik steun een gezin bij de aanschaf van een biogasinstallatie

Koken boven een hout- of kolenvuur in huis is ongezond en levensgevaarlijk. De hoeveelheid rook die vrij komt staat gelijk aan het roken van twee pakjes sigaretten per dag. Ieder jaar sterven er meer vrouwen en kinderen aan de gevolgen van rookinhalatie dan aan Aids, Malaria en Tuberculose bij elkaar.

Met het beschikbaar stellen van biogasinstallaties geeft Hivos gezinnen in Azië en Afrika de kans hier iets aan te doen. Koken op biogas voorkomt schadelijke roet en rook in de keuken en is zo een stuk gezonder. Het is veilig en gemakkelijk en bespaart veel brandhout en houtskool.

Een biogasinstallatie biedt meer voordelen, kijk hier voor een uitgebreid overzicht. Het gas kan worden gebruikt om groene stroom op te wekken en de slurry die in de installatie overblijft, is een prima meststof voor het telen van groenten en rijst. Samen met Hivos werken de gezinnen zo aan een beter leven, zonder dat dit ten koste gaat van het milieu. Help jij mee?

Loading...
SC Donatie success
Callback sc
SC hivos donations 34092

Je gegevens


            
            
Verplicht veld
Verplicht veld
Verplicht veld
Verplicht veld
Verplicht veld
Verplicht veld
Nieuwsbrief

(houd mij via e-mail op de hoogte van de activiteiten van Hivos)

* Verplicht veld

Hivos vindt privacy erg belangrijk en gaat zorgvuldig met persoonsgegevens om. We gebruiken je gegevens voor het verwerken van de donatie en om je te informeren over ons werk en campagnes. Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Neem voor vragen contact op met de donateursafdeling via telefoonnummer 070 376 55 00 of kijk op hivos.nl/privacy