Stop de haat tegen LHBTIQ+ personen!

Op 17 mei is het 31 jaar geleden dat de Wereldgezondheidsorganisatie besloot dat homoseksualiteit geen psychische aandoening is. Een belangrijke mijlpaal op weg naar acceptatie en gelijkheid. Maar nog steeds hebben mensen te maken met uitsluiting en geweld vanwege hun seksuele voorkeuren en genderidentiteit. Met IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homo-, Bi- en Transfobie, vragen we daar aandacht voor.

En dat is hard nodig, want jezelf kunnen zijn is in veel delen van de wereld lang niet vanzelfsprekend. Wie niet aan de heteronorm voldoet, krijgt te maken met hardnekkige vooroordelen en discriminatie. In zo’n zeventig landen bestaan nog steeds antihomowetten. Soms staat er zelfs de doodstraf op homoseksualiteit.

Coronacrisis voedt discriminatie

Sinds het uitbreken van de coronacrisis zien we dat ongelijkheid is toegenomen en discriminatie wordt gevoed. In de landen waar Hivos werkt, is geweld tegen LHBTIQ+ personen geen uitzondering. Via onze partners horen we al sinds het begin van de pandemie verontrustende verhalen. Bijvoorbeeld over hoe transgender personen in Latijns-Amerika tussen wal en schip vallen door de coronamaatregelen. Of dat homo’s in Oost-Afrika worden beschuldigd van het veroorzaken en verspreiden van het coronavirus.

Strijden voor gelijkheid

Hivos werkt aan een wereld waarin ruimte is voor diversiteit. Al sinds de jaren negentig strijden wij voor gelijke rechten en acceptatie van mensen die LHBTIQ+ zijn. Dat doen we samen met moedige activisten en hun organisaties in meer dan 25 landen. Hoe meer mensen zich uitspreken tegen discriminatie, hoe sterker we in onze missie staan. Doe jij mee?

Met jouw support

→ Dwingen we gelijke wetgeving af voor LHBTIQ+ personen.
→ Maken we wereldwijd het belangrijke werk van lokale partnerorganisaties mogelijk.
→ Steunen we dappere activisten in hun strijd tegen ongelijkheid.

Doe een eenmalige donatie