Beeld2

Fonds op naam

Persoonlijk verschil maken met uw fonds op naam

U kunt Hivos structureel steunen op een persoonlijke manier. Door uw naam, die van een dierbare of van uw bedrijf te verbinden aan een eigen fonds. Met dit fonds op naam steunt u een specifiek doel dat bij u past.

Uw keuze kan voortvloeien uit solidariteit met vrouwen in het Midden-Oosten, gericht zijn op een versnelde transitie naar hernieuwbare energie of op het verdedigen van de rechten van homo’s. Of misschien gaat uw hart uit naar een bepaalde regio. Uw fonds op naam geeft een toekomst aan mensen waarmee ú zich verbonden voelt.

Fiscaal voordelig

Dat is nog fiscaal voordelig ook. U schenkt aan uw fonds binnen Hivos. Dat kan via een schenkingsovereenkomst of via uw testament. Omdat het fonds binnen Hivos valt, en Hivos als ‘algemeen nut beogende instelling’ erkend is, betaalt het fonds geen schenk- of erfbelasting. De schenking bij leven is voor u bovendien aftrekbaar van uw belastbaar inkomen.

Werk uit handen

U bepaalt de naam en het doel. Wij nemen u het werk uit handen. Wij zorgen ervoor dat uw fonds díe projecten en díe mensen steunt die u voor ogen heeft. Hivos neemt alle administratieve en organisatorische taken voor haar rekening.

Uw eigen goede doel

Met een inleg vanaf € 50.000 (eventueel verspreid over vijf jaar) heeft u uw eigen fonds. Uw eigen goede doel binnen Hivos. Hiermee geeft u vernieuwende initiatieven structureel een kans.

Meer weten

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en voorwaarden van een fonds op naam bij Hivos? Neem dan contact op met onze donateursafdeling voor het maken van een afspraak.

De donateursafdeling is van maandag t/m donderdag telefonisch bereikbaar op 070 376 55 00 of per e-mail via donateurs@hivos.nl.

 

Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend de brochure over een fonds op naam bij Hivos aanvragen.

Ja, ik ontvang graag de brochure over een fonds op naam bij Hivos

Brochure Fonds op Naam