• donatie

  Hivos en partners ondersteunen inheemse bevolkingsgroepen bij het beschermen van hun grondgebied en het Amazonewoud. Onze samenwerking bestaat uit vier stappen. Stap 1: verzamelen van bewijsmateriaal Met een combinatie van satellietgegevens, moderne technische hulpmiddelen zoals drones en oeroude lokale kennis worden ontbossing, vervuiling en mensenrechtenschendingen vastgelegd. Stap 2: de verantwoordelijken aanpakken Zodra bewijs van illegale […]

 • donatie

  Hernan Payaguage is de leider van een alliantie van inheemse gemeenschappen in Ecuador. Zij verdedigen hun landrechten en beschermen het Amazonewoud.

 • donatie

  Hoe fotografie de levens van meisjes verandert Vrouwen en meisjes moeten dezelfde kansen hebben als jongens en mannen. Pas dan worden samenlevingen eerlijk en profiteren meer mensen van economische ontwikkeling. Daarom werkt Hivos over de hele wereld met gedreven vrouwen. Eén van hen is sociaal ondernemer Bonnie Chiu. Bonnie is CEO van Lensational en staat […]

 • donatie

  Briseida bestrijdt corruptie in Guatemala Briseida Milian (28) is activiste in Guatemala. Haar werk en dat van andere is meer nodig dan ooit. Zeker nu de president van het land, Jimmy Morales, de Internationale Commissie tegen Straffeloosheid in Guatemala (CICIG) het land uit heeft gezet. Op verzoek van Guatemala werd CICIG bijna 13 jaar geleden […]

 • donatie

  Monica Tabengwa is een bevlogen voorvechter van LHBTI-rechten. Toen zij in Botswana zag hoe discriminatie en stigmatisering de levens van jonge mensen verwoestten, besloot zij te strijden voor de afschaffing van anti-homowetten. Nu werkt ze bij Hivos aan een nieuw initiatief om de positie van LHBTI’s in vijf grote Afrikaanse steden te verbeteren.

 • donatie

  Behar Ali helpt yezidi-vrouwen in Irak die slachtoffer zijn geweest van islamitische staat. Met haar organisatie geeft ze deze vrouwen weer hoop op een betere toekomst. Daarbij gedreven door haar eigen ervaringen.

 • donatie

  Natalino durft een Pride te organiseren in Oost-Timor “Kom ook naar de Pride-parade,” appte Natalino (28) zijn conservatieve, religieuze broer, maar die moest werken die dag. Ze hadden elkaar al twee jaar niet gesproken, vertelt hij vanuit Dili in Oost-Timor, toen ze weer voorzichtig contact met elkaar zochten. Maar dat verliep stroef. Dus toen Natalino […]

 • donatie

  Hilaria verkoopt groene energie-oplossingen in haar dorp Madukani in Tanzania. Met het programma ENERGIA en via Solar Sister steunt Hivos vrouwen zoals Hilaria, omdat zij een belangrijke rol spelen in sociale verandering.

 • donatie

  Hoe is het om transgender te zijn in Honduras? Shantal is een van de drie personen die we volgen in de documentaire m/f/x. De film ging in première tijdens de Roze Filmdagen in Amsterdam. We spraken met Shantal, die speciaal voor deze vertoning in Nederland was.

 • donatie

  Filmmaker Wanuri Kahiu maakte in Kenia een bijzondere film over twee meisjes die verliefd worden op elkaar: Rafiki. De film, die verboden is in het land, won afgelopen week de Hivos Free to be me award. We spraken met Wanuri over liefde en vrijheid in Kenia.