• donatie

  Hoe fotografie de levens van meisjes verandert Vrouwen en meisjes moeten dezelfde kansen hebben als jongens en mannen. Pas dan worden samenlevingen eerlijk en profiteren meer mensen van economische ontwikkeling. Daarom werkt Hivos over de hele wereld met gedreven vrouwen. Eén van hen is sociaal ondernemer Bonnie Chiu. Bonnie is CEO van Lensational en staat […]

 • donatie

  Briseida bestrijdt corruptie in Guatemala Briseida Milian (28) is activiste in Guatemala. Haar werk en dat van andere is meer nodig dan ooit. Zeker nu de president van het land, Jimmy Morales, de Internationale Commissie tegen Straffeloosheid in Guatemala (CICIG) het land uit heeft gezet. Op verzoek van Guatemala werd CICIG bijna 13 jaar geleden […]

 • donatie

  Monica Tabengwa is een bevlogen voorvechter van LHBTI-rechten. Toen zij in Botswana zag hoe discriminatie en stigmatisering de levens van jonge mensen verwoestten, besloot zij te strijden voor de afschaffing van anti-homowetten. Nu werkt ze bij Hivos aan een nieuw initiatief om de positie van LHBTI’s in vijf grote Afrikaanse steden te verbeteren.

 • donatie

  Behar Ali helpt yezidi-vrouwen in Irak die slachtoffer zijn geweest van islamitische staat. Met haar organisatie geeft ze deze vrouwen weer hoop op een betere toekomst. Daarbij gedreven door haar eigen ervaringen.

 • donatie

  Natalino durft een Pride te organiseren in Oost-Timor “Kom ook naar de Pride-parade,” appte Natalino (28) zijn conservatieve, religieuze broer, maar die moest werken die dag. Ze hadden elkaar al twee jaar niet gesproken, vertelt hij vanuit Dili in Oost-Timor, toen ze weer voorzichtig contact met elkaar zochten. Maar dat verliep stroef. Dus toen Natalino […]

 • donatie

  Hilaria verkoopt groene energie-oplossingen in haar dorp Madukani in Tanzania. Met het programma ENERGIA en via Solar Sister steunt Hivos vrouwen zoals Hilaria, omdat zij een belangrijke rol spelen in sociale verandering.

 • donatie

  Hoe is het om transgender te zijn in Honduras? Shantal is een van de drie personen die we volgen in de documentaire m/f/x. De film ging in première tijdens de Roze Filmdagen in Amsterdam. We spraken met Shantal, die speciaal voor deze vertoning in Nederland was.

 • donatie

  Filmmaker Wanuri Kahiu maakte in Kenia een bijzondere film over twee meisjes die verliefd worden op elkaar: Rafiki. De film, die verboden is in het land, won afgelopen week de Hivos Free to be me award. We spraken met Wanuri over liefde en vrijheid in Kenia.

 • donatie

  Sommige verhalen, hoe gruwelijk ook, moeten worden verteld. Zo ook het verhaal van Layla, een 30-jarige vrouw uit de Yezidi-gemeenschap in Noord-Irak.

 • donatie

  De Syrische Rajaa Altalli is een vrouwenrechtenactiviste in hart en nieren. Ze doet haar werk vol overgave, omdat ze de dringende noodzaak voelt. Makkelijk is dat niet, in een land waar sinds 2012 een verwoestende burgeroorlog woedt.