Doe mee: Wanted for Love-campagne

17 mei, 2013

WeerstandOveral ter wereld krijgen LGBT’s te maken met haat. Er is geen werelddeel waar homo’s niet worden onderdrukt. In het bijzonder in Afrika is de weerstand die zij ondervinden intens. In ruim dertig Afrikaanse landen is homoseksualiteit strafbaar en in drie landen staat er zelfs de doodstraf op. Onder deze moeilijke omstandigheden strijden dappere activisten voor het recht om zichzelf te kunnen zijn en lief te mogen hebben. Deze activisten willen niet zwijgen, ondanks het gevaar dat ze lopen om bedreigd, mishandeld, gearresteerd of gevangen genomen te worden. Deze mensen verdienen steun voor hun moed.

Aftrap campagneOp de International Day Against Homophobia trapte de campagne Wanted for Love af bij Koffietijd.Ook Boris Dittrich vertelde over de campagne tijdens een interview op radio 2.

Geef de liefde een gezichtJe kunt Afrikaanse homo-activisten een hart onder de riem steken. Ga naar de Wanted for Love-site, upload een foto op de Wall of Love en geef de liefde jouw gezicht. Tijdens de Gay pride zullen alle foto’s op een verrassende en bijzondere manieren worden aangeboden aan een aantal Afrikaanse activisten die in augustus naar Amsterdam komen. Degene die zijn ge-uploade foto gedeeld heeft en de meeste likes krijgt, komt in aanmerking voor de Most Wanted for Love Award en wint een plekje op de ‘Wanted-for-Love’-boot tijdens de Gay pride.

 

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer