Doe mee: Wanted for Love-campagne

17 mei, 2013

WeerstandOveral ter wereld krijgen LGBT’s te maken met haat. Er is geen werelddeel waar homo’s niet worden onderdrukt. In het bijzonder in Afrika is de weerstand die zij ondervinden intens. In ruim dertig Afrikaanse landen is homoseksualiteit strafbaar en in drie landen staat er zelfs de doodstraf op. Onder deze moeilijke omstandigheden strijden dappere activisten voor het recht om zichzelf te kunnen zijn en lief te mogen hebben. Deze activisten willen niet zwijgen, ondanks het gevaar dat ze lopen om bedreigd, mishandeld, gearresteerd of gevangen genomen te worden. Deze mensen verdienen steun voor hun moed.

Aftrap campagneOp de International Day Against Homophobia trapte de campagne Wanted for Love af bij Koffietijd.Ook Boris Dittrich vertelde over de campagne tijdens een interview op radio 2.

Geef de liefde een gezichtJe kunt Afrikaanse homo-activisten een hart onder de riem steken. Ga naar de Wanted for Love-site, upload een foto op de Wall of Love en geef de liefde jouw gezicht. Tijdens de Gay pride zullen alle foto’s op een verrassende en bijzondere manieren worden aangeboden aan een aantal Afrikaanse activisten die in augustus naar Amsterdam komen. Degene die zijn ge-uploade foto gedeeld heeft en de meeste likes krijgt, komt in aanmerking voor de Most Wanted for Love Award en wint een plekje op de ‘Wanted-for-Love’-boot tijdens de Gay pride.

 

Lees ook