Responsive image
@ Koen Suidgeest

Documentaire m/f/x ook te zien bij Movies that Matter

4 maart, 2019

De documentaire m/f/x over drie transgenders zal ook worden vertoond tijdens het Movies that Matter festival in Den Haag.

Het Movies that Matter festival wil de ogen openen voor mensenrechten. Het festival is dan ook een passende plek voor de door Hivos gesteunde documentaire m/f/x. Op zondag 24 maart wordt deze vertoond tijdens een speciale voorstelling. Na afloop is er een Q&A met twee hoofdpersonen uit de film en de makers.

Over m/f/x

Overal ter wereld hebben transgenders te maken met onbegrip, discriminatie en geweld. In m/f/x maken we kennis met een transvrouw in Honduras, een transman in Vietnam en een transgender non-binair persoon in Nederland. Drie unieke mensen, met ieder hun eigen strijd. Door voorbij de gender-binary te kijken draagt deze documentaire bij aan openheid, inclusiviteit, waardigheid en erkenning. De film gaat op 16 maart tijdens de Roze Filmdagen in première.

Aanmelden

Voor de speciale vertoning bij Movies that Matter op zondag 24 maart zijn geen kaarten te koop, maar je kunt je wel aanmelden. Stuur voor 14 maart een mail naar info@hivos.org met je gegevens en de reden dat je de voorstelling wilt bezoeken.

Het programma wordt georganiseerd samen met de producent van de film Human Rights in the Picture. Het begint om 14:00 uur en duurt tot circa 16:00 uur in het Filmhuis Den Haag.

Lees ook