Responsive image
Amsterdam Pride. Foto: Caecilia Rasch.

Diversiteit moet gevierd worden, overal!

17 augustus, 2018

Van 28 juli tot en met 5 augustus trok er één grote regenboog door Amsterdam. De week daarop volgde Antwerpen. Pride 2018 was vrolijker, kleurrijker en trotser dan ooit. Honderdduizenden mensen vierden dat je hier kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. Maar in meer dan 70 landen is homoseksualiteit strafbaar en in een aantal landen staat er zelfs de doodstraf op. Daarom was Hivos er ook dit jaar weer bij om zoveel mogelijk mensen een boodschap mee te geven die blijft plakken.

Met de ‘Free to be me’ campagne strijden we voor gelijke rechten en eerlijke kansen voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI’s) wereldwijd. We lobbyen tegen anti-homowetten. We pleiten voor goede gezondheidszorg waar iedereen gebruik van kan maken; LHBTI’s worden nog té vaak uitgesloten. En we stimuleren mentaliteitsverandering, want gelijke wetgeving is één ding, maar acceptatie is iets anders.

Plakken voor het goede doel

Wij vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Niet alleen hier, maar overal ter wereld. Tijdens Pride 2018 spraken we daar over met honderden mensen – in het vrije Amsterdam én voor het eerst in Antwerpen. Ook buiten onze eigen grenzen blijkt dat ons werk op veel steun kan rekenen. En met die steun hebben we bijvoorbeeld de tweede Pride ooit in Timor-Leste kunnen organiseren. Want diversiteit moet gevierd worden, van Amsterdam en Antwerpen tot aan Harare en Timor-Leste. Daarom plakten we 2000 kleurrijke plaktattoos, zodat de boodschap goed blijft hangen: Free to be me!

Foto’s van de Pride zijn terug te vinden op onze Facebook en Instagram.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer