Responsive image

De dromen van Bafreen

Bafreen werd op 3 augustus 2014 overvallen door IS-strijders en samen met vele andere Yezidi’s gevangen genomen. Ze werd misbruikt en meerdere malen als slavin verhandeld. Pas twee jaar later, in de zomer van 2016, wist ze te ontsnappen. Samen met haar vriendinnen Manal en Malayin kwam ze terecht in een vluchtelingenkamp in Irak.

In de documentaire “Back to Dignity” geven de drie tienermeisjes ons een intieme kijk in het leven in een opvangkamp. De documentaire laat zien dat meiden zoals Bafreen nog altijd kunnen dromen van een normale, waardige toekomst. Twee jaar gevangenschap heeft Bafreen niet gebroken. Ze is strijdbaar en wil zich inzetten voor vrede in haar land.

Nadat deze documentaire werd gemaakt kreeg Bafreen de kans om een nieuw leven te beginnen. Ze is verhuisd naar Canada en probeert daar nu haar nieuwe toekomst vorm te geven.

De documentaire werd gemaakt in opdracht van Hivos door Beri Shalmashi en Eline Wijnen.

Help mee

Duizenden Yezidi-vrouwen en -meisjes werden gevangen genomen door IS-strijders. Misbruikt, als slaaf verhandeld of gedwongen te trouwen. Nu zij zijn bevrijd is het van groot belang om deze vrouwen weer een veilige plek te geven in de samenleving.

Hivos werkt samen met lokale partnerorganisatie EMMA in opvangkampen in Irak om psychosociale hulp te verlenen aan de slachtoffers van de Islamitische Staat.

Help je mee Yezidi-vrouwen weer een toekomst te geven? Dat kan met jouw donatie.

Doneer nu