De Derde Kamer zoekt creatieve denkers en doeners

15 juni, 2009

 

Een groep van 50 Nederlanders en 15 mensen uit ontwikkelingslanden gaat zich een jaar lang bezig houden met bijvoorbeeld het bedenken van innovatieve ideeen om de voedselcrisis te lijf te gaan. Maar ook energie & klimaat en communicatietechnologie zijn thema’s waarmee mensen bij De Derde Kamer aan de slag gaan. De bedoeling is het Nederlandse publiek en de politiek er zoveel mogelijk bij te betrekken.

 

Bovendien moet De Derde Kamer een stem geven aan ontwikkelingslanden in de discussie over internationale samenwerking. Ben je een ambitieuze, creatieve denker en/of doener met politieke interesse, meld je dan aan via www.dederdekamer2015.nl. Dit kan nog tot en met 16 augustus.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer