Day for Change was een succes

8 juli, 2009

 

 

Uiteindelijk heeft al die bedrijvigheid een recordbedrag opgeleverd van bijna € 90.000. Een fantastische prestatie van alle leerlingen die hebben meegedaan. Basisschool De Ark uit Diemen won de titel ‘Microkredietonderneming van het Jaar’.

 

 

 

Met de opbrengst steunt Day for Change acht microkredietprojecten, waaronder een partner van Hivos, KRC in Oeganda. Ook in 2010 zal er weer een Klasse!Actie plaatsvinden.

 

 

 

Day for Change is een organisatie ter ondersteuning van microkrediet met het doel heel Nederland kennis te laten maken met het principe en de werking van microkredieten.

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer