Day for Change was een succes

8 juli, 2009

 

 

Uiteindelijk heeft al die bedrijvigheid een recordbedrag opgeleverd van bijna € 90.000. Een fantastische prestatie van alle leerlingen die hebben meegedaan. Basisschool De Ark uit Diemen won de titel ‘Microkredietonderneming van het Jaar’.

 

 

 

Met de opbrengst steunt Day for Change acht microkredietprojecten, waaronder een partner van Hivos, KRC in Oeganda. Ook in 2010 zal er weer een Klasse!Actie plaatsvinden.

 

 

 

Day for Change is een organisatie ter ondersteuning van microkrediet met het doel heel Nederland kennis te laten maken met het principe en de werking van microkredieten.

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer