Dankzij bloggers op de hoogte over Kirgizië

13 april, 2010

De officiële media zijn ‘op zwart’, vertelt Monique Doppert van het ICT & Media programma van Hivos. Monique Doppert onderhoudt nauwe contacten met de jonge verslaggevers in Kirgizië en was recentelijk nog in het gebied. Tijdens een uitzending van het radio1 journaal vertelt zij over de situatie in Kirgizië.

Burgerjournalisten
Sinds 2006 ondersteunt Hivos via haar ICT & Media programma organisaties voor burgerjournalistiek in Kirgizië. Hivos is van mening dat ICT vrij toegankelijk moet zijn en dat zulke middelen de ontwikkeling van mensen en de vrijheid van meningsuiting in samenlevingen bevorderen. Kloop is daar een goede voorbeeld van. Zo biedt Kloop Media Foundation naast een platform voor bloggers tevens workshops en opleidingen om de journalistiek in eigen land te professionaliseren.

Lees de blogs op kloop.info en www.neweurasia.net

Zie ook:
Burgerjournalistiek voor jongeren in Kirgizië
Bloggen over de Tulpenrevolutie in Kirgizië
Website Kloop Media Foundation

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer