Beeld2

Dank voor uw steun, deelt u onze boodschap?

We zouden het liever anders zien, maar veel problemen worden groter. Oorlogen, klimaatverandering, onverdraagzaamheid en onderdrukking vullen de krantenpagina’s. Wereldproblemen beheersen niet langer alleen het buitenlandse, maar ook het binnenlandse nieuws. Vluchtelingenstromen, terreur en de opwarming van de aarde trekken zich niets aan van onze landsgrenzen. Deze problemen vragen om gedurfde oplossingen.

Die oplossingen komen vaak van moedige mensen die tegen de stroom in roeien. Neem de Syrische vrouwen die plannen maken voor een democratische rechtsstaat ná Assad en IS. Of kleinschalige boeren die weigeren de dupe te worden van klimaatverandering en het heft in eigen hand nemen. Neem advocaten die met gevaar voor eigen leven de rechten van homo’s, lesbiennes en transgenders verdedigen. Of journalisten die zich niet laten censureren en de vrijheid van meningsuiting boven hun eigen veiligheid stellen. Dít zijn de mensen die het verschil maken in de wereld en zij verdienen onze steun.

Hivos staat voor vrijheid en waardigheid. Wij vinden dat je waar ook ter wereld moet kunnen zijn wie je bent en moet kunnen zeggen wat je vindt. Jouw vrijheid houdt pas op, waar die van een ander begint. En natuurlijk waar de aarde grenzen stelt. Vervuiling en klimaatverandering hebben nu al grote gevolgen voor de meest kwetsbare mensen. Zij, en volgende generaties, hebben ook recht op een duurzame wereld.

Wij willen nieuwe oplossingen een kans geven. U ook? Volg ons op Twitter, steun onze acties op Facebook en deel ons verhaal met uw vrienden. Met uw hulp kan Hivos nieuwe oplossingen mogelijk maken. Wilt u ons steunen met een gift voor onze projecten? Dat kan via hivos.nl/doneren.

Wij wensen u alvast prettige feestdagen en een voorspoedig Nieuwjaar en hopen dat Hivos in 2016 weer op u mag rekenen.

Warme groet, Edwin Huizing Algemeen Directeur Hivos

PS Wilt u ons steunen met een gift? Dat kan via hivos.nl/doneren. Alvast bedankt!